Vegaaninen ruoka ja viini
Mikä vegaaninen viini sopii tarjottavaksi esimerkiksi Vöner- tai Beyond Meat -annoksen kanssa? Millaiset viinit ylipäätään käyvät vegaanisille ruoille? Näiden kysymysten parissa tuskaillaan ravintoloissa päivittäin. Asiantuntijamme kokeilivat lukuisia vegaanisia annoksia, raaka-aineita ja viinejä ja löysivät nämä lyömättömät makuparit. Alta löydät kätevän hakemiston, josta saat sopivat viinit vegaanisille ruoka-annoksille.
Vöner, Härkis, Mifu sekä muut suolaiset ja maustetut kasviproteiinit:
Seitanista eli vehnägluteenista valmistettu vegaaninen ”kebab” Vöner, härkäpavusta valmistettu Härkis ja maitoproteiinista valmistettu (ei-vegaaninen) Mifu sopivat erityisesti punaviinien tai esimerkiksi puolimakean Parés Baltà Honeymoon -valkoviinin seuraan.
Running Duck Cabernet Sauvignon
Orsogna Lunaria Coste di Moro Montepulciano d’Abruzzo
Tapakset ja antipastit:
Vegaanisia tapaksia ja antipasteja on hyvin monenlaisia. Ne voivat olla esimerkiksi vegaanisia makkaroita tai leikkeleitä, ”vuustoja” eli vegaanisia juustoja tai kasviksia. Koska vaihtehdot ovat monipuoliset, sopivat vegaanisille tapaksille monentyyppiset viinit.
Tuhdit ja grillatut ruoat:
Grillatuissa annoksissa, rasvaisissa ruoissa ja pizzoissa sekä burgereissa vegaaniset annokset seuraavat monen ei-vegaanisen ruoan mallia, eli niille käyvät erityisesti punaviinit.
Rasvaiset ruoat:
Pizzat ja burgerit:
Kermaiset ruoat:
Kermaisten vegaanisten annoksen kanssa tarjottavaksi suosittelemme erityisesti valkoviinejä, roseita tai kuohuvaa.
Mausteiset, itämaiset ja tuliset ruoat:
Tasapainottavia makupareja mausteiselle tai tuliselle ruoalle ovat esimerkiksi Gewürztraminer-rypäle tai täyteläinen Lunaria Coste di Moro Montepulciano d’Abruzzo.
Lunaria Coste di Moro Montepulciano d’Abruzzo
Hapokkaat ja raikkaat ruoat:
Raikkaiden ja hapokkaiden ruokien seuraksi kannattaa suositella valkoviinejä tai vaihtoehtoisesti kuohuvaa. Niitä suosittelemme tarjoamaan myös kevyiden annosten kanssa.
Dig This! Chenin Blanc Sauvignon Blanc