Viini+Ruoka

Blinit

blinit ja lisukkeet

Blinit paistetaan runsaan voimäärän kanssa ja syödään perinteisesti erilaisten mätien kera. Happaman taikinan ansiosta niiden kumppaniksi sopivat hedelmäiset valkoviinit, joissa saa olla myös hiukan jäännössokeria.

Muina lisukkeina on usein smetanaa, raakaa sipulia ja suolakurkkua. Erinomainen bliniviini tulee Saksasta. Wein- und Sektgut Barthin Riesling Fructus on voimakkaan hedelmäinen maultaan, mikä korostuu viinin sisältämän jäännössokerimäärän ansiosta (noin 25 g/l, vuosikerrasta riippuen). Rheingau on yksi Euroopan kylmimmistä viininviljelysalueista, joten hedelmäisyyden vastapainona on viehättävän terävä hapokkuus, mikä tekee viinistä erittäin nautittavan.

Jos haluaa kuivemman vaihtoehdon, niin Wolfberger W3 sopii erityisen hyvin, sillä jäännössokerin makeuden korvaavat aromaattiset rypälelajikkeet. Varsinkin Muscat tuo viiniin kukkaisuutta, minkä saattaa aistia makeutena. Muut lajikkeet ovat Alsacen alueen tunnetut Riesling ja Pinot Gris.

Wolfbergerin salkusta voi poimia myös klassiset, takuuvarmat Alsace-vaihtoehdot: Wolfberger Riesling, Crémant Brut tai luomusertifioitu Crémant Organic.

Ja kun kerran blinejä nautitaan, ruokakulttuuriin kuuluvat vahvasti myös vodkasnapsit. Premium-tason snapsielämyksen tarjoaa Hõbe Organic Vodka.

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.