Viini+Ruoka

Noutopöytä

noutopöytä

Noutopöydässä viinin kaikkein tärkein ominaisuus on monikäyttöisyys. Ruokalajit vaihtelevat suuresti makumaailmaltaan ja tyyliltään. Arvokkaimmat viinit ovat yleensä tyyliltään tietyille ruokalajeille sopivia tai nautiskeltavia sellaisenaan. Jos arvoviinejä tarjotaan noutopöydän ruokien kanssa, upeat aromit saattavat mennä hiukan hukkaan väärien makujen kanssa. Toki jos noutopöydässä on tietty tyyli, kuten vaikka kalaruoat, on tällöin mahdollista tarjota tietyn tyylistä arvokkaampaakin viiniä.

Sekalaiselle noutopöydälle sopii valkoviineistä tyyliltään hyvin hedelmäinen, ei täysin kuiva muttei myöskään liian makea. Punaviini voi olla aromaattinen, mutta ei liian tanniininen eikä liian hapokas. Tämän tyylisiä viinejä tulee yleensä lämpimiltä viinialueilta, kuten esimerkiksi Välimeren ympäristöstä tai uudesta maailmasta. Joskus toivotaan ’kattauksellisista syistä’, että viinit tulevat samalta tuottajalta ja etiketit ovat saman tyylisiä.

Roseeviinit ovat vielä suhteellisen harvoin nähtyjä noutopöydässä, mutta sopivat makumaailmaltaan monesti haastavien ruokayhdistelmien kanssa jopa paremmin kuin valko- tai punaviini. Puolikuivana roseen hedelmäisyys korostuu ja silloin onkin mahdollisuus jo monipuolisesti muodostaa hyviä ruokapareja noutopöydän antimien kanssa.

Myös kuohuviini, kuten Cava tai Prosecco, sopivat hyvin noutopöytään ja niitä usein tarjotaankin brunsseilla alkuruokapöydän seurana.

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille. OLETKO TÄYSI-IKÄINEN