Viini+Ruoka

Riistalinnut

sorsa-annos

Riistalintujen maku on huomattavasti miedompi muuhun riistaan verrattuna. Tämän takia myös viiniltä vaaditaan huomattavasti hienostuneempia aromeja. Klassisesti parhaat riistaviinit tulevat Burgundista, jonka täyteläisemmät Chardonnayt ja kevyemmät Pinot Noir -viinit sopivat hienosti riistalintujen kanssa. Myös lisukkeilla on suuri vaikutus viinivalintaan. Usein ne saattavat olla erittäin voimakkaan makuisia, kokoon keitettyjä kastikkeita. Silloin on mahdollista valita myös hiukan täyteläisempiä viinejä.

Heinäsorsaa, haudutettua punakaalia ja riistakastiketta

Tässä loppukesän klassikkoannoksessa on voimakas aromimaailma, joten myös viiniltä kaivataan hiukan enemmän voimakkuutta. Domaine Prieur Brunet Santenay Maladiere-tarhalta sopii täydellisesti annoksen kanssa. Myös saksalainen Weingut Winter Dittelsheim Spätburgunder sopii tälle annokselle.

Kyyhkyn rintaa, ankanmaksaa ja kirsikkakastiketta

Kyyhkyn liha on mureaa ja maukasta. Hyvä Burgundin Pinot Noir sopii erityisen hyvin tämän arvokkaan annoksen kanssa. Myös uuden maailman Pinot Noir tai hyvä espanjalainen Tempranillo ovat toimivia valintoja.

Fasaaniterriini

Kylmien alkuruoka-annosten kanssa sopivat hyvin myös täyteläisemmät valkoviinit, jotka usein ovatkin jopa parempi vaihtoehto kuin punaviini. Weingut Winter Dittelsheim Weisburgunder sopii raikkautensa ansiosta, minkä vastapainona on tammitynnyrikypsytyksen tuoma kermainen suutuntuma.

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille. OLETKO TÄYSI-IKÄINEN