wolfberger trio koivu

Wolfberger on huomisen viinintekijä

Ranskalainen Wolfberger on sitoutunut toimimaan kestävämmän ja ympäristöystävällisemmän viininviljelyn puolesta. Satavuotias osuuskunta on yksi Ranskan suurimmista viinintuottajista ja Alsacen suurin. Viinitarhoilla kasvaa useita rypälelajikkeita useilla erilaisilla terroireilla monimuotoisilla maaperillä ja mikroilmastoissa. Osakkaina Wolfbergerin osuuskunnassa on 450 viljelijää, jotka korjaavat rypäleensä 1200 hehtaarin pinta-alalta. Viinit edustavat laajasti koko Alsacen viinien kirjoa, sillä mukana ovat kaikki alueen rypäleet ja komea joukko Grand Cru -tarhoja.

Wolfberger haluaa jättää maaperän seuraaville sukupolville parhaassa mahdollisessa kunnossa ja olla huomisen viinintekijä. Tuottaja kiinnittää erityishuomiota biologisen monimuotoisuuden suojeluun, ja on koko ajan tietoinen ympäristöstä. Tuotanto on perusteellisesti sertifioitu, ja kestävä kehitys on yrityksen kantava ajatus. Viinitalo on muun muassa AgriConfiance®-sertifioitu.

Jotta Wolfberger voisi toimia viininviljelyssä mahdollisimman ympäristöystävällisesti, se yhdistää ja kehittää erilaisia luonnonmukaisen viljelyn käytäntöjä. Maatalouskemikaalien käyttöä rajoitetaan, ja biologista vuorovaikutusta käytetään kohdennetusti ja säästeliäästi. Vuonna 2020 maatalouskemikaalien käyttöä voitiin vähentää 30 prosentilla käyttäen luonnontuotteita. Vaihtoehtoisia menetelmiä kemikaalien käytölle ovat myös esimerkiksi lajikkeiden jalostaminen vastustuskykyisemmiksi.

Niin kutsutun suojaviljan kasvattamisella voidaan myös huolehtia maaperän luonnollisesta lannoittamisesta ja lisäkastelusta. Viininvalmistuksen teknisten ammattilaisten tiimi myös tutkii uusia metsätaloudellisia lähestymistapoja, jotta viinitiloille voitaisiin saada enemmän tuholaisten luonnollisia saalistajia ja parantaa tilojen viininviljelylle suotuisaa mikroilmastoa.

Osa Wolfbergerin viineistä on jo nyt sertifioitua luomutuotantoa tai kokonaan biodynaamisesti tehtyjä viinejä, ja Wolfberger kuuluukin Alsacen tärkeimpiin luomuviinituottajiin. Luomutuotannon osuus kasvaa nopeasti vuosi vuodelta: luonnonmukaisen viljelyn tarhojen osuus tulee kasvamaan 40 prosentilla vuoteen 2023 mennessä.

Wolfberger kiteyttää ympäristönsuojelun filosofiansa seuraaviin sanoihin: kokeile, tutki, innovoi, harjoittele ja digitalisoi.

Tutustu Wolfbergeriin alta löytyvältä videolta ja lue lisää Wolfbergerin omalta tuottajasivulta. Löydät Wolfbergerin myös kuluttajille suunnatusta Viikon Viinistä.

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.