Stellar Organic Winery

Stellar Winery on Etelä-Afrikkalainen viinintuottaja, jonka viinit ovat eettisesti tuotettuja luomuviinejä. Eettiset arvot kulkevat mukana läpi Stellar Wineryn liiketoiminnan, ja yritys on mukana Fair for Life -ohjelmassa. Stellar Winery on muun muassa saavuttanut Green Awards: Ethical Company of the Year –tittelin alkuvuodesta 2013. The Drinks Business –lehti julkaisee Green Awards- voittajat vuosittain.

Stellar Winery on kiinnittänyt erityistä huomiota mm. työntekijöiden palkkoihin, työolosuhteisiin ja vapaa-ajan aktiviteetteihin. Viinit ovat luomuna viljeltyjä, eettisesti tuotettuja ja niiden myynti noudattaa reilun kaupan periaatteita. Fair for Life -sertifiointi takaa, että ihmisoikeudet toteutuvat tuotannon joka tasolla, työntekijöillä on hyvät työolot ja pienviljelijät saavat asianmukaisen osuutensa.

Running Duck -viinien lisäksi  Alkon vakiovalikoimasta löytyy hurmaava viini Stellar Wineryltä: Live-a-Little Wildly Wicked White  eettisesti tuotettu luomuviini, joka sopii myös vegaaneille.

2013_closure

Running duck -viinit: ei lisättyä sulfiittia

Viineille, joissa ei ole lisättyä sulfiittia, on kovasti kysyntää. Alkon valikoimasta löytyy kolme Running Duck-viiniä, joissa ei ole lisättyä sulfiittia ja ne ovat lisäksi eettisesti tuotettuja luomuviinejä. Sulfiitittomat viinit ovat olleet hyvin paljon pinnalla viime aikoina. Moni sanoo, että punaviinistä saa helposti päänsäryn, mutta näiden Running Duck –viinien kanssa sitä ei tapahdu. Syitä voi olla monia, mutta monet kokevat että sulfiitittomat viinit eivät aiheuta päänsärkyä samalla tavalla kuin sulfiittia sisältävät viinit. Tämä toki sillä ehdolla, että viiniä ei tule juotua illalla pullokaupalla. Monille sulfiitittomat viinit ovat tuoneet mahdollisuuden taas nauttia viinistä.

Running Duck –viinit antavat meille kolme lupausta: luomuna viljelty, eettisesti tuotettu ja reilun kaupan periaatteita noudattava (Fair for Life). Viineihin ei ole niiden valmistusvaiheessa lisätty sulfiitteja, eikä niiden valmistuksessa ole käytetty eläinkunnasta peräisin olevia aineita, joten ne sopivat myös vegaaneille.

Viinin tuottaa Stellar Winery, joka on Etelä-Afrikan suurin luomuviinien tuottaja. Rypäleet viineihin tulevat Namaqualandin alueelta aurinkoisesta Western Capesta. Reilun kaupan sertifiointi on parantanut Stellar Wineryn työntekijöiden työ- ja elinoloja. Työntekijät omistavat myös yhtiöstä 26 prosenttia. Tukea on jaettu myös esimerkiksi alueen kouluille sekä sairaanhoidon parantamiseksi.

Live-a-little Wildly Wicked White
8,99€ (11,85€/l)
Alkon tuotenumero 534137

Running Duck White
11,50€ (15,20€/l)
Alkon tuotenumero 945087 (tilausvalikoima)

Running Duck Merlot
11,50€ (15,20€/l)
Alkon tuotenumero 906357 (tilausvalikoima)

Running Duck Cabernet Sauvignon

11,50€ (15,20€/l)
Alkon tuotenumero 913837 (tilausvalikoima)

Lisää tietoa Stellar Winerysta löydät täältä.