Tuoresosehernekeitto, joka viimeistellään kuohuviinillä/samppanjalla on ranskalainen klassikko.
Keittoon kaadetaan loppuvaiheessa kuivaa kuohuviiniä, kuten esimerkiksi luomusertifioitu ja vegaaneillekin sopiva Parés Baltà Cava Brut B. Luonnollisesti samalla viinillä voidaan jatkaa myös itse annoksen kanssa. Jos ateria on erityisen juhlava, voi käyttää myös samppanjaa, kuten Nicolas Feuillatte Reserve Exclusive Brut.
Grüner Veltliner on mielenkiintoinen lajike, joka on myös siitä harvinainen, että se sopii täydellisesti palkokasvien, kuten herneiden ja papujen kanssa. Tämä johtuu sen omaleimaisen mausteisesta/pippurisesta aromista. Luomusertifioitu ja vegaaneillekin sopiva Diwald Grüner Veltliner vom Löss on kuin luotu täydentämään laadukkaita ruoka-annoksia.