artspritz

ArtSpritz on Tostin hienostunut tulkinta kuuluisasta aperitiivista

Moni tuntee Aperol Spritzin, mutta tunnetko jo ArtSpritzin? Kuten Aperol, myös ArtSpritz edustaa tyylikkäästi historiallista italialaista appelsiini-yrttiaperitiivien perinnettä, josta eri valmistajat ovat luoneet oman tulkintansa.

ArtSpritzissä yhdistyvät nykypäivä ja historian havina. Meilläkin hiteiksi muodostuneet spritz-aperitiivit periytyvät jo pitkältä historiasta Koillis-Italiasta. Spritz-aperitiivit ovat siellä hyvin suosittuja, ja ne tunnetaan jo kaukaa Habsburgien hallitsijasuvun ajalta. Itävaltalaiset sotilaat pitivät tuolloin Veneton viinejä liian vahvoina, joten he tilasivat viininsä vedellä jatkettuina. Nimi ”spritz” juontaa juurensa saksan kielen sanasta spritzen, joka vapaasti käännettynä merkitsee suihkuttamista. Tyypillisesti spritz-drinkit kuplivat, mutta kuplattomalla vedellä jatketut ”smooth spritzit” tunnetaan edelleen Koillis-Italian Triestessä, Udinessa ja Goriziassa.

ArtSpritz on Piemontessa sijaitsevan 200-vuotiaan Tostin perheyrityksen näkemys tästä hienosta appelsiiniaperitiivista. Tostin viinitalo sijaitsee Canellin kukkuloilla, ja sen omistaa yhä Boscan perhe. Tostin perheyrityksen toiminta on siirtymässä vähitellen jo kahdeksannen sukupolven hoidettavaksi.

Makea ArtSpritz on vegaaninen, ja maultaan se on täyteläinen, appelsiininen ja katkeroinen. Sen tunnistaa helposti kirkkaasta oranssinpunaisesta väristään, ja siinä maistuvat raikkaina yrtit ja mausteet, kuten erityisesti appelsiini, kiinapuun kuori, vanilja sekä raparperi. Jokainen niistä on uutettu juomaan erikseen.

artspritz
artspritz
artspritz

ArtSpritzin hienostunut maku antaa drinkkeihin monia mahdollisuuksia. Se on myös varustettu hyvällä hinta-laatusuhteella. Alkoholipitoisuudeltaan matalaa (11%) ArtSpritziä voi tarjota sellaisenaan jäiden kera tai tehdä siitä esimerkiksi nopeasti valmistuvan kuohuviinillä pidennetyn drinkin. Spritz-drinkkejä löytyy myös miedompina (5,5%) valmiiksi sekoitettuina juomina, jotka ovat heti valmiita tarjoiltaviksi.

Norex.fi-sivustolle rekisteröityneenä ja sisäänkirjautuneena ammattilaisasiakkaana pääset selaamaan mahtavaa cocktailreseptipankkiamme. Löydät sieltä mm. paljon ArtSpritz-cocktaileja, kuten nimikkodrinkki ArtSpritzin, Fresh Negronin sekä Orange Politanin. Tästä pääset reseptipankkiin!

Tarvitsetko ArtSpritz-drinkistä mainoksen ravintolaasi? Voit tallentaa valmiin A4-kokoisen mainoksen tästä.

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.