Elintarvikealan vastuullisuus sydämen asia

Leo Ahti on elintarviketieteiden maisteri, joka hyppäsi heti valmistumisen jälkeen IT-alalle ensiksi myynnin tehtäviin. “Mikä oli hyvin loogista”, hän nauraa. Vuosia erilaisissa rooleissa vierähti lähemmäs kymmenen, jonka jälkeen Leo kyseenalaisti valintansa. “Vaikka silloinen työni oli mielenkiintoista, huomasin ajatusteni välillä karkailevan elintarvikealan suuntaan. Olen pohjimmiltani enemmän luonnontieteellinen kaveri kuin tekninen heppu, sillä olen aina ollut kiinnostunut esimerkiksi ympäristöasioista ja luonnosta”, hän kertoo. “Elintarvikkeet ovat koulutuspohjani, joten myös ravitsemus ja terveysasiat ovat lähellä sydäntäni.” 

Niinpä Leo lopetti silloisen työnsä, pysähtyi hetkeksi miettimään ja lähti hakemaan uutta suuntaa uralleen. Ponnahduslauta oikeaan suuntaan löytyi Suomen Ympäristöopisto Syklin järjestämästä kestävän kehityksen johtamisen erikoisammattitutkinnosta. Norexille Leo päätyi koulutuksen vaatiman puolivuotisen työjakson tiimoilta. 

“Tehtäväni on aluksi kartoittaa Norexin kestävän kehityksen tilaa. Alkukartoituksen jälkeen keskityn erityisesti hankintaketjun vastuullisuuteen niin ympäristön kuin sosiokulttuurisesta  näkökulmasta. Tarkoitus on saada laskettua ympäristövaikutuksia ja hiilijalanjälkeä auki ja selventää, mikä vaikutus on viinien ja väkevien toimittamisella ulkomailta Suomeen”, Leo kertoo. “Tavoite on myös saada seurantaa automatisoitua, jotta sitä voi seurata joko reaaliajassa tai vähintäänkin järkevällä frekvenssillä – tarjoten asiakkaille vastuullisuustietoa tuotevalintojensa pohjaksi.” 

Vaikka Norexilla onkin vastuullisuus hyvällä mallilla, töitä riittää. “Kestävän kehityksen  alueella on jatkuvasti tehtävää, sillä se ei ole maailman näkökulmasta valmis koskaan”, Leo muistuttaa. 

Työstään Norexilla Leo on innoissaan. “Minulla on tosi positiiviset fiilikset. Koen, että minut on otettu hyvin vastaan ja lämmin porukka on ollut heti ensimmäisestä aamusta ovensuussa moikkailemassa”, hän kiittelee. 

Leo Ahti

Kestävän kehityksen asiantuntija

050 550 2113

leo.ahti@norex.fi

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.