“Jokainen päivä on rikas”

Kuka: Petri “Hobe” Hovattala
Titteli: Avainasiakaspäällikkö
Norex since: 2003
Nice to know: Show must go on

Petri “Hobe” Hovattala on työskennellyt Norexilla myynnin ja asiakkuuksien parissa jo 20 vuotta. Norexin pisimmän työuran omaavalta ammattilaiselta on pakko kysyä, miten työelämä on muuttunut vuosien saatossa. “Vauhti on kiihtynyt”, Hobe nauraa. “Nykyään kaikki on suunnitelmallisempaa. Niin asiakkaiden kuin meidän muidenkin tietotaidon taso on parantunut: tietämys tuotteita ja alaa kohtaan on parempi kaikilla osapuolilla”.

Hobelle työ ei ole pelkkää rutiinia päivästä toiseen. “Jokainen päivä on rikas ja erilainen. Se on tämän työn suola!” Arjen tehtävistä parhaaksi asiaksi myyntimies nostaa onnistumiset ja tietysti kaupankäynnin. Myös tiedon jakaminen sekä asiakkaiden kanssa yhteinen onnistuminen ja päämäärään pääseminen motivoivat. “Loppujen lopuksi minä haluan vaan tehdä kauppaa ja vuorovaikuttaa.” 

Liki 30 vuotta toimialalla

Taustaltaan vanha kettu on ravintola-alan ammattilainen. “Kerkesin tehdä kahdeksan vuotta hommia ravintola-alalla, kaikkea mahdollista aina aamiaistarjoilijasta ravintolapäälliköksi asti.” Vauhtia ja uusia ideoita hän haki jossain välissä myös Tukholmasta, jotta sai perspektiiviä siihen, miltä työnteko näyttäytyy muualla. “Toimialan taustasta on hyötyä nykyisessä työssäni, sillä asiakkaalle on helppo jutella, kun on itse ollut alalla”, Hobe toteaa. 

Työelämässä on ehtinyt sattua ja tapahtua, mutta Hoben mukaan tärkeintä on oppia kaikesta. “Epäonnistumisia tapahtuu kaikille, mutta ne pitää ottaa kokemuksena ja oppimisprosessina. Ammenna virheistäsi menestyksen muotteja”, hän vinkkaa. Toinen ohjenuora, johon Hobe on nojautunut vuosien varrella, on sanonta: Aina on parempi tukeutua faktaan kuin visioon. 

Hobe viihtyy Norexilla paremmin kuin hyvin. “On hienoa, kun omaa näin loistavan ammattitaitoisia työkavereita, joihin voi tukeutua työn haasteissa. Meillä on täällä tietynlainen huomioonottava kulttuuri, puolin ja toisin. Norexilla on ilo tehdä töitä viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen – paistoi aurinko tai ei. 

Vuosiin on myös sisältynyt työkavereiden kanssa paljon yhteistä kivaa. Erityisen hyvin Hoben mieleen ovat jääneet porukalla tehdyt opintomatkat ja sadonkorjuutapahtumat. “Muistorikkaita hetkiä”, hän toteaa kiitollisena.

Työ ei kuitenkaan seuraa Hobea kotiin. “Onhan niitä pulloja kertynyt vuosien varrella viinikaappiin ja kätköihin. Niitä saatan juoda joskus, tai sitten en ikinä”, hän nauraa.

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.