Lunaria Labelle Malvasia Organic ja Lunaria Ruminat Primitivo Organic

Olemme ylpeitä vihreiden valintojen portfoliostamme. Vihreitä valintoja ovat esimerkiksi italialaisen Cantina Orsognan Lunaria-brändin biodynaamiset viinit, kuten Lunaria Labelle Malvasia Organic sekä Lunaria Ruminat Primitivo Organic.

Cantina Orsogna on palkittu osuuskunta Abruzzossa. Se on keskittynyt paikallisiin rypäleisiin kuten Montepulciano d’Abruzzoon, Cococciolaan, Trebbiano d’Abruzzoon ja Pecorinoon. Orsogna on sitoutunut viinintuotannossaan biodynaamisuuteen ja monilla heidän viineistään on tiukka Demeter-sertifiointi.

Lunaria-brändillään he ovat mukana World Wildlife Fundin susien suojeluhankkeessa, jolla yritetään pelastaa Abruzzon ja Calabrian alkuperäisiä susia. Pullojen korkkien päällä ei ole hattua vaan maalaismainen naru, josta huolehtii paikallinen Ystävyyden Farmi BABALU.

Rakkaus ja luottamus alkuperäiseen luontoon, sen viehätykseen ja parhaiden piirteiden paljastamiseen on tuottanut Lunaria-sarjan, jossa yhdistyvät sopusuhtaisesti erinomaisuus ja voimakas persoonallisuus.

Taustalla meri ja Majellan luonnonpuisto uppoutuvat unelmiin, jotka synnyttävät kunnianhimoisia hankkeita. Kaikki Orsognan viinit ovat luomua ja vegaaneille sopivia.

Cantina Orsognaan pääset tutustumaan lähemmin sen omalta tuottajasivulta.

Biodynaaminen kaunokainen

Lunaria Labelle Malvasia Organic

La Belle Malvasia on biodynaaminen, demeter-sertifioitu luomuviini, joka on käynyt luonnonhiivoilla. Viiniä ei myöskään suodateta, vaan sen kirkastaminen tehdään painovoiman avulla dekantoimalla.

85 % tämän viinin rypäleistä on Malvasia di Candia Aromaticaa. Käyminen tapahtui viileissä terästankeissa 12-14 °C lämpötilassa, jotta se säilyttää hedelmäisyytensä. Sitä edelsi lyhyt kuorikontakti, jossa kuoret viettävät hetken pehmeän puristuksen tuottamassa mehussa. Käyminen tapahtuu hyvin hitaasti – noin 30 päivän ajan.

La Belle Malvasia on elementissään maittavana aperitiivina ja supliikkina seurusteluviininä. Se on ehdottomasti paikallaan myös monipuolisena ruokaviininä meren herkkujen parina, pasta-annosten kanssa tai vaalean lihan sekä juustojen seurana.

Nautittava ja puolikuiva viini on raikkaan hapokas, eloisan hedelmäinen ja hienon vivahteikas.

Tutustu Lunaria Labelle Malvasia Organiciin tästä.

Punainen puutarha

Lunaria Ruminat Primitivo Organic

Mehevä ja miellyttävä Lunaria Ruminat Primitivo on biodynaaminen luomuviini, jonka Primitivo-rypäleet kasvoivat abbruzzolaiseen pergolaan tuettuina 450 metrin korkeudella merenpinnasta. Puristuksen jälkeen rypäleiden kuoret jäivät 20 päiväksi käyvän mehun sekaan. Käyminen luonnonhiivoilla tapahtui jäähdytetyissä terästankeissa.

Lunaria Ruminat Primitivo maistuu upealta tomaattia sisältävän pastan kera. Se on luonnollisesti myös monipuolinen lihaviini, joka saa aivan erityisen kaverin salamimakkaroista. Myös munakoisoa ja tomaattia sisältävät kasvispaistokset ja padat maistuvat luontevasti tämän Primitivon kera.

Maultaan se on täyteläinen, mehevän marjainen, hilloinen, miellyttävän tanniininen, lämmin, pitkä ja tasapainoinen. Jäähdytä Lunaria Ruminat Primitivo kevyesti 16-18 asteeseen ennen tarjoilua. Viini sopii vegaaneille.

Tutustu Lunaria Ruminat Primitivo Organiciin tästä.

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.