Luonto on paras viinintekijä
Viininviljely on yhteistyötä luonnon kanssa. Näin ajattelee espanjalainen viinintuottaja Aroa Bodegas, joka tuottaa luomuna ja biodynaamisesti viljeltyjä viinejä. Lehtiä karsitaan ja sadon määrää vähennetään käsityönä, ja tuotantoon sovelletaan pienimmän puuttumisen ajatusta. Luonnonmukaisen ja biodynaamisen viljelytavan lisäksi Aroa Bodegas on ympäristöasioiden pioneeri kiinnittämällä huomiota esimerkiksi energiatehokkuuteen sekä logistiikan minimointiin.
Viinitilalla on kaksi maanalaista kerrosta, joissa tankit ja tynnyrit sijaitsevat. Rypäleet siirtyvät maanalaiseen kerrokseen luonnollisesti painovoiman avulla ilman pumppuja, jotka saattaisivat vahingoittaa rypäleitä. Aroa Bodegasin filosofian mukaan rypäleiden annetaan puhua puolestaan viinin kautta, ja tähän halutaan puuttua mahdollisimman vähän. Samalla halutaan minimoida ympäristövaikutukset.
Aroa Bodegasilta löydät esimerkiksi näyttävällä etiketillä varustetun, marjaisen ja runsaan luomuroseen Aroa Larrosan sekä miellyttävän punaviinin Aroa Mutikon.
Katso lisää tietoa Aroa Bodegasista sen tuottajasivuilta.
Ihmisen ja luonnon vuoropuhelua
Aroa Larrosa
Aroa Larrosa on upean värinen ja marjainen rosee Garnachasta. Sen tuoksussa voi havaita punaherukoita, hapankirsikoita, ahomansikoita, sitrusta, ruusunmarjoja ja rosépippuria. Tasapainoinen ja runsas luomuviini on maultaan kuiva, ryhdikkään hapokas, marjainen, kirsikkainen ja mineraalinen.
Tutustu tuotteeseen tästä.
Raikas luomu-Garnacha Navarrasta
Aroa Mutiko
Tämä luomupunaviini on marjaisa ja pehmeän tanniininen, ja se on oiva pari esimerkiksi rasvaisen kalan, possun, pataruokien ja juustojen kanssa. Sen tuoksu on intensiivinen punaisin marjoin, mukana on myös hitunen lakritsia ja mausteita. Maultaan se on keskitäyteläinen, melko hapokas ja pehmeän tanniininen. Miellyttävässä maussa toistuvat punamarjaisuus ja hento mausteisuus.
Tutustu tuotteeseen tästä.