Tutustu tarkemmin
Maa
- Italia
Marchesi di Barolon aatelinen tarina alkaa kahden vuosisadan takaa keskellä Barolon kaupunkia. Barolon markiisi Carlo Falletti ranskalaisen aatelisvaimonsa kanssa aloitti viinin valmistuksen tilalla. Sukupolvia myöhemmin 1929 Pietro Abbona osti viinitilan ja edelleen Abbonan perhe omistaa tilukset, joihin kuuluu keskustan kellareiden lisäksi 200 hehtaaria viinitarhoja Langhen, Roeron ja Monferraton alueilla. Kellareissa on 30 000 pullon viinikirjasto, iäkkäitä Baroloja. Aatelinen historia velvoittaa kuninkaalliseen laatuun, mutta nykyaika tuo myös omat haasteensa: kestävän kehityksen vaatimus, moderni teknologia sekä tämän päivän viinimaku, joka ei salli oksidoituneita, puisia ja raskaita viinejä. Vaatimuksia nostaa edelleen se, että Barolon ja Barbarescon nimiä kantavat viinit eivät koskaan ole halpoja. Talon filosofia kiteytetään täällä kahteen sanaan: osaaminen ja arvostus. Osaaminen käsittää kaiken tiedon jokaisen palstan rypäleistä, niiden kasvusta ja vaiheista. Arvostus kertoo miten huolella viiniä valmistettaessa säilytetään raaka-aineen laatu ja nostetaan se kukoistukseen.