Kesäinen rahtialan sesonki on alkanut, ja tästä syystä joudumme valitettavasti informoimaan teille, että Postin jakelu on ollut viime aikoina ruuhkautunut. Tämän hetkisen tiedon mukaan viivettä saattaa ilmentyä tulevina viikkoina. Pyydämme, että huomioitte tämän tilausten toimitusaikataulussa. Mahdollinen toimitusviive on erityisen tärkeää ottaa huomioon mikäli kyseessä on toimitus, jonka aikataulu on kriittinen, esimerkiksi toimitus tiettyyn tilaisuuteen. Iso osa toimituksista menee perille normaalilla aikataululla, mutta haluamme korostaa tässä tilanteessa ennakoimisen tärkeyttä.

Tulppaanit

Pääsiäisviinit top 3

Pääsiäisen juhlaruoaksi mielletään erityisesti lammas tai karitsa, ja tyyliä ja hienostuneisuutta sopii odottaa myös sen kanssa tarjottavalta viiniltä. Nautiskeltava pääsiäisviini on juhla-aterian kohokohta ja tunnelmanluoja, ja laadukas punaviini onkin ykkösvalinta pääsiäisviiniksi.

Perinteisen lammaspaistin ja mintun makujen seurassa pääsiäisviinissäkin saa olla sopivasti ryhtiä ja täyteläisyyttä olematta kuitenkaan liioitellun tuhti. Kasvissyöjille lammaspaistin sijaan suosittelemme esimerkiksi seitania, joka valmistetaan vehnägluteenista ja jota on helppo maustaa ja marinoida lihan tapaan.

Alta löydät valintamme laadukkaiksi pääsiäisviineiksi, jotka sopivat todella hyvin erityisesti lampaalle. Nämä viinit tulevat kolmelta klassiselta viinialueelta Espanjasta, Ranskasta ja Italiasta.

Katso myös Viinilehden vinkki haudutetusta karitsasta punakaalilla, jonka pariksi on valittu Baron de Ley Reserva.

Baron de ley gran reserva

Suuri klassikko Riojasta

Baron de Ley Gran Reserva

Baron de Ley Gran Reserva on ylellinen riojalainen ruokaviini lampaanlihan, riistan, sieniruokien ja kypsytettyjen juustojen kanssa tarjoiltavaksi. Täyteläisessä viinissä on silkkiset tanniinit, ja maku on ryhdikkään hapokas, tumman marjainen, taatelinen, suklainen ja kevyen mausteinen.

Harmonisen ja hienostuneen Baron de Ley Gran Reservan Tempranillo-rypäleet tulevat pääasiassa Ceniceron tarhoilta, jossa rinteiden suunta, iäkkäät köynnökset ja atlanttinen ilmasto sopivat täydellisesti tähän viinityyliin. Viinit kypsyvät kaksi vuotta tynnyreissä, joista puolet on ranskalaista tammea ja puolet amerikkalaista tammea. Jatkokypsytykseen pullossa tarvitaan vielä kolme vuotta. Tuloksena on aristokraatti, jolta voi aina odottaa paljon. Viini käy myös vegaaneille.

Tuottaja Barón de Leylla on yli 1000 hehtaaria viinitarhoja Riojan alueilla Cenicero, Mendavia, Ausejo ja Carboneras. Tuottajan suuri koko ei estä pikkutarkkaa viinin tuotantoa: koko valtava sato poimitaan käsin, ja parhaat rypäleet vielä lajitellaan käsityönä. Kellaritekniikka on tätä päivää parhaimmillaan, ja viini kypsytetään amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä perinteiseen Riojan tyyliin.

Tutustu viiniin tästä.

cdp lazaret

Paavien historiallinen viini

Châteauneuf-du-Pape Domaine du Vieux Lazaret Rouge

Klassista ranskalaista pääsiäisviiniä etsivälle juhlava vaihtoehto on Châteauneuf-du-Pape Domaine du Vieux Lazaret Rouge. Châteauneuf du Pape on Avignonin alueen kuuluisin viini, jonka nimi tarkoittaa paavin linnaa. Suurinta osaa viinitarhoista peittävät massiiviset pyöreät kivet. Päivällä ne heijastavat köynnöksille tärkeää valoa, ja yöllä ne pitävät tarhan lämpimänä lämmettyään päivällä. Alueen viinit ovat potpurri, jossa on usein mukana jopa 13 eri rypälelajiketta. Pitkä kuorikontakti uuttaa viiniin runsaan värin ja tuhdit tanniinit. Nimi Lazaret viittaa alueella aikanaan olleeseen luostariin.

Maku on täyteläinen, marjainen, mausteinen, yrttinen, pitkä ja tasapainoinen. Eloisa hapokkuus lisää viinin vivahteikkuutta.

Viinin tuottajan, Quiot’n perheen historia on osa Rhônen laakson historiaa. Antoine Quiot hankki ensimmäiset hehtaarinsa viinitarhaa Vauclusessa, Châteauneuf du Papen alueella jo 1748. Nykyään perheen viinitiloja on jo viisi, ja niihin kuuluu pari sataa hehtaaria viinitarhaa eri puolilla eteläistä Rhônen laaksoa.

Tutustu viiniin tästä.

Chiantin eleganssia


Le Corti Chianti Classico

Pääsiäisviinien matka vie myös Toscanaan. Le Corti Chianti Classicon nimen sana ”Classico” kertoo viinin tulevan Chiantin ydinalueelta. Takaetiketin musta kukko, Gallo Nero, puolestaan kertoo tuottajan valintojen olevan vielä tiukempia kuin viranomaisten, joilta on saatu korkein DOCG-status.

Tämä todella tyylikäs Chianti on keskitäyteläinen, miellyttävän tanniininen, klassisen hapankirsikkainen, eloisan hapokas. Laadukkaan viinin kanssa maistuvat fileet ja kareet, ja se on myös erinomainen juustoviini esimerkiksi kypsän Taleggion kera. Nirsoimmat nauttivat Le Cortia myös huolella valmistetun pastan kera.

Vuosikerrasta 2015 lähtien Le Corti -tilan viinit ovat sertifioitua luomua. Le Corti Chianti Classicon rypäleet ovat Sangiovese 95 % ja Canaiolo sekä Colorino 5 %. Viiniä on kypsytetty 12 kuukautta sementtitankeissa sekä osa suurissa tammitynnyreissä. Viini käy myös vegaaneille.

Tutustu viiniin tästä.

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille. OLETKO TÄYSI-IKÄINEN