Joulu

Ravintolajoulu 2020 -parhaat juomaideat

Joulua 2020 vietetään poikkeuksellisen haastavissa olosuhteissa. Ajat suosivat juhlimista pienissä piireissä ja ravintolat ovat ennennäkemättömän tilanteen edessä. Siitä huolimatta he palvelevat ilolla jokaista pöytään istahtavaa asiakasta. Samoin on ideoitu valmiita ja puolivalmiita ateriakokonaisuuksia, joita voidaan toimittaa koteihin, jotta ravintolatason juhlaillallinen onnistuu myös silloin, kun julkisille paikoille ei voi lähteä.

Joulu on tunnelmaa ja lämpöä. Sen juhlistaminen tuo ehkä aivan erityistä iloa juuri näinä aikoina. Juhla-ateria ansaitsee luonnollisesti arvoisensa juomatarjoilun. Tässä juomavinkkimme jouluisiin herkutteluhetkiin, nautiskelupaikasta riippumatta. Koti-illallisille viinit kuluttajan täytyy kuitenkin hankkia Alkon kautta.

Aperitiiviksi

Aperitiivi nostaa juhlatunnelmaan. Jos tarvitaan tiukemman budjetin vaihtoehtoa, aina laadukas cava on varma valinta. Ravintolavalikoimasta tämän tehtävän täyttää mainiosti Cava Vintage Brut luomutuottaja Parés Baltàlta. Mikäli on mahdollisuus panostaa erityisesti, Nicolas Feuillatte Réserve Exclusive Rosé -samppanja on nappivalinta. Kotiin toimitetulle juhla-aterialle valitsemme Alkon valikoimasta löytyvän Parés Baltà Cava Brut B:n tai saman Nicolas Feuillatten roseesamppanjan.

Kalapöytään

Kalapöytään voidaan aina siirtyä aperitiivijuomien kera. Mikäli pöydässä on joulun perinteisiä etikkaisiakin kalaherkkuja, voimme suositella myös valkoviiniä, jossa jäännössokeria. Tämän tehtävän täyttää upeasti niin Alkon kuin ravintolavalikoimankin saksalainen Riesling Rheingaun laatuviinialueelta: Barth Fructus Riesling. Jos jouluperinteisiin kuuluvat osteriherkut, niiden armoitettu juomapari on klassinen Chablis. Suosittelemme Brocardin Sainte Claire -Chablis’ta, joka on myös luomusertifioitu.

Kinkulle

Kinkulle viinipariksi takuuvarma valinta on suomalaisten rakastama Baron de Ley Reserva Riojan laatuviinialueelta Espanjasta. Se kuuluu niin ravintola- kuin alkovalikoimaankin. Toinen hyvä vaihtoehto on Trevisana Merlot, joka toimii hyvin myös kalkkunan tai kasvisvaihtoehtojen kera.

Jälkiruuille

Juustotarjottimen ja jälkiruokien seuraan on useita vaihtoehtoja. El Pacto Riojasta toimii erityisen hyvin, jos tarjolla on Manchegoa tai vastaavan tyyppisiä juustoja. Saatavilla niin ravintolavalikoimasta kuin Alkon tilausvalikoimastakin. Voimakkaan sinihomejuuston kruunaa taivaallinen Stellarin Heaven on Earth -jälkiruokaviini, joka saatavilla vain ravintolavalikoimissa. Sen sijaan Porto Cruz Tawny löytyy myös Alkon tilausvalikoimasta. Se toimii sekä vahvojen juustojen, että suklaisten tai pähkinäisten jälkiruokien kera. Nappaa jouluinen drinkkivinkki (Toti) Porto Cruz Tawnystä Viikon Viinistä.

Digestiiviksi

Juhla-aterian päätteeksi maistuu vielä digestiivi. Arvokkaampi herkuttelurommi on mielenkiintoinen vaihtoehto perinteiselle konjakille. Plantationin upeat rommit ovat kaksoiskypsytettyjä. Plantation Barbados XO hurmaa kenet tahansa. Tai miten olisi vaikka Uisge 2020-palkittu jenkkiviski? Few Rye oli Uisgessa kolmanneksi paras viski kaikista. Lisäksi luonnollisesti paras jenkkiviski ja paras ei-skotti.

Näiden suositusten myötä on helppo toivottaa Maistuvaa Joulua, nautitaan siitä sitten ravintoloissa tai kodeissa!

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille. OLETKO TÄYSI-IKÄINEN