Väkevien viemää

Marika Makkosen aloittaessa Norexilla vuonna 2009, sukupolvenvaihdosta ei ollut vielä tapahtunut. Toimitusjohtajana toimi tuolloin Henrik Lönnberg, Tomasin ollessa Marikan läheinen työpari. “On ollut ihana nähdä, miten paljon yritys on kehittynyt ja muuttunut – ja silti täällä on yhtä mukavaa olla töissä edelleen, kaikkien näiden vuosien jälkeen.” 

Työnantajassaan Marika arvostaa rohkeutta. “Täällä otetaan terveellä tavalla riskejä ja katsotaan uusia vaihtoehtoja – ja niiden kautta kehitytään. Henkilökunnalla on myös sellainen fiilis, että olemme tarpeellisia ja että teemme asioita yhdessä.”

Norexille Marika siirtyi Alkosta, jossa hän työskenteli ostojen parissa. “Alkossa 40-vuotisen uran tehnyt isäni hommasi minut aikoinaan pääkonttorille kesätöihin. Sen jälkeen en olekaan tehnyt muuta kuin alkoholia-alaa. Sukuperintö”, nauraa toisen polven alkolainen. 

Marika työskentelee Norexilla 99 prosenttisesti väkevien juomien parissa. “Se osa alkoholialasta eroaa viineistä, sillä muun muassa markkinointiin liittyvät lait ovat hyvin erilaisia rajoitteineen”, Marika vertailee väkeviä yrityksen toiseen tuoteryhmään. Suomen säännelty alkoholipolitiikka jakaa mielipiteitä ja myös Marikalla on asiasta oma näkemyksensä. “Olen sielultani byrokraatti ja pidän nykyisestä toimintatavasta. Maailma kyllä muuttuu ja tämäkin tilanne tulee muuttumaan, mutta minusta sen ei tarvitse kiirehtiä.” 

Työssään Marika käsittelee isoja asiakkuuksia, kuten Disaronnon valmistaja Illva Saronno, Negritan Bardinet, sekä Plantation rommeistaan tunnettu Ferrand. “Arki on kuitenkin tosi arkista”, hän naurahtaa. “Kaikkien työ on muuttunut koronan myötä – hyvässä ja pahassa. Pyöritän toimistolla niitä papereita, jotka pyörittävät alkoholia: tuotehallintaa, hinnoittelua, budjetointia. Kaikkea sitä taustaa, mikä toivottavasti tukee myynnin työskentelyä.”  

Marikan mukaan hänen työssään on tärkeää keskittyä palveluun. “Pyrimme valikoimallamme palvelemaan ravintola-alan asiakkaitamme ja heidän loppukuluttajiaan. Henkilökohtainen tavoitteeni on, että sekä ravintola että loppuasiakas ovat tyytyväisiä ravintola-iltaan – ja asiakas tulee mielellään uudestaan.”

Marika makkonen

Marika Makkonen

Tuotepäällikkö, väkevät

040 820 7600

marika.makkonen@norex.fi

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.