Olli Lindsten, Norex

Vanhetessa paranee: 10 vuoden seikkailu Norexilla

Olli Lindsten on työskennellyt Norexilla jo kymmenen vuotta. Hän aloitti uransa yrityksen tuotepäällikkönä, josta matka jatkui kaupalliseksi johtajaksi. Alkoholiala on miehelle syvästi tuttu, sillä ennen Norexille tuloa Olli vastasi Finnairin viinivalikoimasta verovapaakaupan puolella. “Siirtyminen Norexille oli luontevaa, sillä olin tehnyt yhteistyötä heidän kanssaan jo aiemmin. Yhtenä päivänä Tumppi otti yhteyttä ja siitä se sitten lähti,” Olli muistelee.

Ollin tausta sekä entisenä ostajana että nyt myyjäpuolella on antanut hänelle ainutlaatuisen näkemyksen molempien osapuolten tarpeista. “Kokemukseni auttaa löytämään parhaat ratkaisut, jotka hyödyttävät kaikkia osapuolia. On ollut silmiä avaavaa ymmärtää, mitä toinen osapuoli ajattelee ja tarvitsee,” hän kertoo.

Oikea juoma oikeaan tilaisuuteen

Viinien parissa työskennellessä tulee oppineeksi paljon juomasta. Ollille viinin väri ei ole merkityksellinen tekijä, eikä hänellä ole selkeää suosikkia. “Valinnat riippuvat tilanteesta ja vuodenajasta. Tykkään klassikoista, mutta haluan kokea uusia asioita ja yllättyä. On kiva käydä asiantuntevissa ravintoloissa ja antaa muiden ohjata ja opettaa uutta. Kaveriporukassa olen musta lammas, sillä olen enemmän kiinnostunut laadusta kuin määrästä,” Olli vitsailee, mutta vakavoituu nopeasti. “Koen olevani kiitollisessa asemassa, kun voin tehdä työtä näiden tuotteiden parissa.”

Olli myöntää, että etiketti voi vaikuttaa ostopäätöksiin, mutta korostaa, ettei ole immuuni sen vaikutuksille. ”Etiketillä on merkitystä, mutta se voi myös kääntyä itseään vastaan. Glitteri ja kimallus voivat joskus jopa kääntää ostopäätöksen toiseen suuntaan”, hän muistuttaa.

“Onnistun, kun tiimini onnistuu”

Työpäivänsä Olli viettää usein sparraillen tiiminsä kanssa ja sukkuloiden eri tehtävien välillä. “Tavoitteenani on varmistaa, että tuotepäälliköt voivat tehdä työnsä mahdollisimman sujuvasti.” Parhaaksi asiaksi työssään Olli nostaakin sen, kuinka omalla panoksellaan voi auttaa muita. “Oma onnistumisen tunne tulee siitä, kun näkee muiden onnistuvan omassa työssään”, leader toteaa. “Minulle on tärkeää olla kuunteleva ja kannustava, niin esimiehenä kuin työkaverina.”

“Olen edelleen nälkäinen kehittämään Norexin toimintaa. Teknologian murros ja tekoälyn kehittyminen ovat mielenkiintoisia asioita. On myös tärkeää nähdä, miten vastuullisuus kehittyy globaalisti”, hän miettii tulevaisuutta. “Myös se, että Norexin työilmapiiri on ihmisläheinen, lämmin ja aito, merkitsee minulle paljon. Vietimme juuri Norexin 43-vuotispäivää perhebrunssin merkeissä ja paikalla oli kaikkien työntekijöiden perheet. Se kertoo yrityksestä paljon.”

olli lindsten

Olli Lindsten

Kaupallinen johtaja

050 393 5547

olli.lindsten@norex.fi

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.