Viini+Ruoka

Härän Entrecôte

raaka entrecote

Härän entrecôte, eli välikyljys, sisältää enemmän rasvaa kuin fileet. Perinteisesti sen pinta usein grillataan, mikä lisää aromikkuutta. Entrecôte on myös hieman sitkeämpää, jolloin sitä kypsennetään enemmän kuin fileeosia.

Yleinen lisuke annoksen kanssa on bearnaise-kastike, ellei sitten ihan perinteinen maustevoi. Annokselle sopiva viini tarjoaa runsautta, olematta kuitenkaan liian tanniininen.

Principe Corsinin Le Corti Chianti on täydellinen viini entrecôten kanssa. Se tulee maailmankuululta Toscanan alueelta, joka on myös tunnettu erittäin laadukkaasta naudan lihasta. Niinpä ajan saatossa alueen viinit ovat sulautuneet täydellisiksi yhdisteltäviksi liharuokien kanssa.

Toinen sopiva viini tulee Espanjan Kataloniasta, Prioratin viinialueelta. Parés Baltàn omistama mikrotila Gratavinumin 2PR-viini sopii rakenteeltaan erityisesti grillatun lihan kanssa hyvin yhteen. Aluetta pidetään yhtenä Espanjan parhaimmista punaviinialueista. Sieltä tulee voimakkaita ja aromaattisia viinejä, jotka ovat erittäin tunnistettavia, myös joskus mineraalisia punaviinejä.

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille. OLETKO TÄYSI-IKÄINEN