Viini+Ruoka

Miedot juustot

mozzarella

Juustossa on paljon rasvaa ja suolaa, jotka sopivat viinille erinomaisesti. Juustoja kannattaakin lähestyä aromimaailman kautta. Portviini on paras yleisviini juustoille. Mikäli lautasella on useita eri tyylisiä juustoja, niin portviini on oiva valinta. Myös punaviinit mielletään yleisesti juustoviineiksi, mutta usein valkoviinit saattavatkin olla huomattavasti parempi vaihtoehto. Myös alkuperäalueen gastronomian voi ottaa ohjenuoraksi, ja tarjoilla esimerkiksi Mozzarellaa italialaisen viinin kera.

Manchego

Manchego on yleensä suhteellisen miedon makuinen kova juusto, jonka kanssa sopivat hyvin Riojan alueen punaviinit, sillä niissä on myös marjaisen makeita aromeita. Kokeile Manchegon kanssa esimerkiksi Baron de Ley Reservaa tai El Pactoa.

Mozzarella

Tätä pehmeää juustoa valmistetaan perinteisesti puhvelinmaidosta, vaikkakin sitä tehdään myös lehmänmaidosta. Maultaan ne ovat mietoja. Kermaisen miedoille juustoille sopivat raikkaan kepeät kuivat valkoviinit, joissa ei ole liian voimakas makumaailma jyräämään juuston omaa herkkää ja mietoa makua.  

Laita tarjolle hyvää Mozzarella di Bufalaa, eli puhvelinmaidosta tehtyä Mozzarellaa sekä Mozzarella Burrataa (eli ihanan valuvaa Mozzarella-juustoa, joka on täytetty kermalla ja Mozzarellajuuston paloilla). Viineiksi näille voimme suositella Mezzacorona Pinot Grigiota ja Parés Baltà Cosmicia.

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille. OLETKO TÄYSI-IKÄINEN