Viini+Ruoka

Naudan Pippuripihvi

grillattu pippuripihvi

Kun pihvi jätetään sisältä medium-kypsäksi tai sen alle, naudan ulko- ja sisäfileen kanssa sopivat parhaiten täyteläiset ja tanniiniset punaviinit. Pippuripihvin kanssa liian mausteiset viinit, esimerkiksi Syrah -lajikkeesta, saattavat lisätä pippurin tulisuutta. Paremmin annoksen kanssa toimivatkin sellaiset täyteläiset punaviinit, joissa on mukana hedelmäisyyttä.

Erinomainen valinta on espanjalainen luomusertifioitu Parés Baltàn Mas Elena -punaviini, joka on tehty klassisista Bordeaux’n alueen lajikkeista: Cabernet Sauvignon, Merlot ja Cabernet Franc. Se eroaa perinteisistä Bordeaux’n viineistä runsaammalla hedelmäisyydellään.

Toinen oiva valinta on Chilestä, Maipon laaksosta, tuleva Cousiño Macul Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon, jossa on juuri tarvittava määrä hedelmäisyyttä tukemaan tanniinista rakennetta.

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.