Viini+Ruoka

Voimakkaat juustot

sinihomejuustoa

Viini rakastaa rasvaa ja suolaa, ja molempia löytyy juustoissa. Viinivalintaa miettiessä kannattaa lähteä juustojen aromimaailmasta liikkeelle. Paras yleisviini on portviini, sen makeus täydentää useimpia juustoja kauniisti. Punaviineistä löytyy myös varteenotettavia vaihtoehtoja, mutta yllättävän usein valkoviini toimiikin punaviiniä paremmin.

Lisäksi alkuperäalueen gastronomia kannattaa ottaa huomioon, esimerkiksi Ranskan Alsacesta tuleva voimakkaan makuinen Munster-juusto sopii parhaiten yhteen alueen omien viinien kanssa, kokeile erityisesti Wolfbergerin Gewurztraminerin kera.

Brie de Meaux puolestaan nauttii voimakkaastikin tammitynnyrikypsennetyistäkin Burgundin valkoisista ja punaisista viineistä. Kokeile sen kanssa esimerkiksi Ferret Pouilly Fuissé, Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape Blanc tai Pounamou Pinot Noir -viinejä.

Sinihomejuustot nauttivat usein makeista ja täyteläisistä viineistä. Näin myös ranskalainen Roquefort Papillon lampaanmaidosta, englantilainen lehmänmaidosta valmistettu Stilton tai italialainen lehmänmaidosta tehty Gorgonzola. Kokeile niiden kanssa Osmin Foehn tai Stellar Heaven on Earth -viinejä. Gorgonzolaa tarjotaan myös Amaronen, Ripasson tai Barolon kera.

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille. OLETKO TÄYSI-IKÄINEN