VINULTRA – räätälöidyt viinit Uudesta-Seelannista

VINULTRA tarjoaa maailmalle pienissä erissä tuotettuja, äärimmäisen laadukkaita viinejä Marlborough:n Southern Valleyn alueelta.

Yrityksen tavoitteena on olla ainutlaatuinen toimija alalla ja räätälöidä tekniikat ja toiminnot vastaamaan olosuhteita ja kumppaneiden toiveita. Yksi VINULTRA´n filosofioista on, että viinialalla päivät eivät koskaan ole samanlaisia. Filosofia sai alkunsa, kun yritys osti rappeutuneen lammastilan – ilman rypäleen rypälettä. Paikalla kuitenkin tunnistettiin olevan erityisiä valmiuksia korkealaatuisten viinien valmistamiseen, sillä maaperä oli ainutlaatuinen, vuorokauden lämpötilavaihtelu otollista ja alue hyötyi mikroilmaston vaikutuksista loistavalla sijainnillaan Marlborough:n kainalossa.

Tämän niin sanotun tyhjän taulun käyttäminen tarkoitti myös, että yritys sai valita lajikkeita ja infrastruktuuria, jotka vastasivat heidän tavoitteitaan.

Marlborough:n piilotetut helmet

Nyt VINULTRA:lla on 41 hehtaarin viinialue, joka on vain 0,14 prosenttia Marlborough:n kokonaisistutuksista. Koska yrityksen tuotanto on rajoitettua, VINULTRA:lla viinit pyritään tekemään räätälöidysti käsityönä. Alueella lajikkeiden sekoitus on kuitenkin monimuotoinen: 75 % on Sauvignon Blancia, 15 % Pinot Noiria ja loput pieniä Riesling-, Pinot Gris – ja Gewurztraminer -palstoja.

VINULTRA-viinien saatavuus on siis hyvin rajallinen ja osa viineistä on erittäin harvinaisia. Kaikkia viinejä ei edes valmisteta joka vuosi. Siitä toimii hyvänä esimerkkinä Little Beauty Black Edition. Jotkut viinit ovat todella spesiaaleja, sillä niitä valmistetaan vain kerran, esimerkiksi Little Beauty Noble Edition Gewurztraminer 2015.

VINULTRA:lla uskotaan vakaasti, että ”viini tehdään viinitarhalla”, joten heidän tekniikoissaan ja infrastruktuurissaan keskitytään laatuun ja kestävyyteen. Yritys onkin ollut kestävästi akkreditoitu ensimmäisestä päivästä lähtien.

Tuotteet kohdennettu asiakkaiden tarpeisiin

Koska VINULTRA on kotoisin “uudesta maailmasta” ja yritys on nuorekas toimija viinimaailmassa, on heillä ollut mahdollisuus lähestyä markkinoita erilaisella otteella. Asiakkaiden kasvavien odotusten ja myyntikanavien jatkuvan pirstoutumisen vuoksi yritys päätti luoda erityisiä brändejä ja sekoituksia palvelemaan markkinoiden eri segmenttejä.

Little Beauty sarjan yhdeksän eri viiniä ovat erinomaisia esimerkkejä Fine Dining -ravintoloissa toimivasta valikoimasta. Yritys tekee tiivistä yhteistyötä sommelier-yhteisön kanssa taatakseen onnistuneen gastronomisen kokemuksen.

Little Beauty:n viinit ovat erityisiä, tyylikkäitä ja moniulotteisia. Ne todella esittelevät yrityksen viininviljely- ja valmistustiimin kykyjä. Little Beauty on tällä hetkellä tarjolla monissa Michelin-tähtiravintoloiden menuissa ja luksushotelleissa ympäri maailmaa.

INSIGHT Single Vineyard on viinivalikoima, jonka ydinlajikkeina ovat Sauvignon Blanc ja Pinot Noir. Näitä viinejä voisi kuvailla lajikkeille tyypillisiksi, leikkisämmiksi ja lähestyttävimmiksi Little Beauty -viineihin verrattuna. Viinien filosofia on korostaa Sauvignon Blancin ja Pinot Noirin aistinvaraista puolta: kyse on aromista, mausta ja koostumuksesta. Tästä syystä tämä valikoima sopii erityisen hyvin rennoille ravintoloille, kuten bistroille ja by-the-glass -listoille.

VINULTRA – harvinaisia helmiä.

´

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.