Baron de Leyn viineissä yhdistyvät persoonallisuus, laatu ja Riojan sydän

Arvostettu ja suuri espanjalainen viinintuottaja Barón de Ley sijaitsee Espanjan suurimman viinintuotantoalueen Riojan sydämessä Mendaviassa mahtavassa rakennuskompleksissa, jonka Eguían kreivi rakennutti vuonna 1548 linnoituksekseen. Vuonna 1568 se siirtyi benediktiinien omistukseen, ja munkit valmistivat siellä viiniä ja kasvattivat alueella lampaita aina 1830-luvulle saakka. Sen jälkeen tilan isäntinä on ollut useita mahtimiehiä, ja monien vaiheiden ja vuosien jälkeen tila siirtyi lopulta Barón de Leyn perustajien omistukseen vuonna 1985.

Munkit valmistivat luostarissa viiniä ja kasvattivat alueella lampaita aina 1830-luvulle saakka.

Barón de Leyn filosofiana on tehdä Riojan viinejä hienoimmillaan kunnioittaen alueelle tyypillistä viinien pitkän tammitynnyrikypsytyksen perinnettä. Tuottajalla on yli 600 hehtaaria viinitarhoja eri puolilla Riojaa. Tarhojen laajuus, monet sijainnit ja kymmenen eri rypälelajikkeen viljely antavat hyvän paletin Barón de Leyn viinintekijöiden Pablo Tascónin ja Gonzalo Rodríguezin visioille ja viinien laadukkuudelle, josta tuottajan nauttima arvostus kumpuaa.

Tuottajan suuri koko ei estä pikkutarkkaa viinin tuotantoa. Viinitarhat tuottavat vuosittain ällistyttävät 1,8 miljoonaa kiloa rypäleitä, jotka kerätään ja lajitellaan käsin. Suurin osa Riojasta tulevista viineistä on punaisia, mutta Barón de Ley valmistaa punaviinien lisäksi valkoviinejä ja roseita, kuten Barón de Ley Blancoa sekä Barón de Ley Rosado de Lágrimaa.

Barón de Leyn kypsytyskellari on maailman toiseksi suurin.

Tuottaja on erikoistunut Reservoihin ja Gran Reservoihin, jotka kunnioittavat Riojan perinnettä pitkässä kypsytyksessä ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä. Barón de Leyn kypsytyskellari on maailman toiseksi suurin. Tammitynnyreitä on yhteensä yli 30 000. Ne uusitaan vuosittain laadun varmistamiseksi ja jotta viinien luonteet säilyvät vuosikerrasta toiseen. Tynnyrikypsytys- ja pullokypsytyskellareiden lisäksi Barón de Leylla on terästankkeja sekä betonitankkeja roseille ja valkoviineille.

Riojan monimuotoisuus määrittää Barón de Leyn viininvalmistusta. Luovat viinintekijät kehittävät tuotteita ja tuotantoa, kokeilevat viininvalmistusteknologioita sekä viljelevät myös uudempia ja harvinaisempia rypälelajikkeita. Barón de Leyn viinit ovatkin saaneet paljon palkintoja esimerkiksi kuluvana vuonna 2021.

Tuottajalla on viinitarhoja useilla alueilla Riojassa esimerkiksi Mendaviassa, Carbonerassa ja Cenicerossa sekä Los Almendrosissa (kuvassa).

Useat Barón de Leyn viineistä ovat erityisesti ruokaviinejä. Espanjalainen julkkiskokki Omar Allibhoy näyttää, kuinka valmistetaan perinteisiä espanjalaisia ruokalajeja ja miten ne kannattaa yhdistää viinien kanssa. Alla olevilta videoilta näet, kuinka syntyy esimerkiksi klassinen paella meren antimilla tai patatas con chorizo eli perunapataruoka chorizomakkarasta.

Koko ruokavideosarjaan ja ilmaiseksi ladattaviin resepteihin Barón de Leyn sivuilla pääset tästä.

Lue lisää Baron de Leystä sen tuottajasivulta.

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.