glasses of champagne

Upeat Abelé 1757 samppanjat

Laadukasta ja maukasta samppanjaa pieneltä talolta ravintoloihin, viinibaareihin ja hotelleihin. Se on Abelé, ja löydät Abelén Norexilta.

Abelé on pieni, mutta Ranskassa varsin tunnettu samppanjatalo. Se on perustettu jo vuonna 1757, mikä tekee siitä yhden vanhimmista samppanjataloista. Iäkkäällä talolla on joukko hyvin korkean profiilin asiakkaita kuten eurooppalaisia hoveja, monia lähetystöjä, Élysée-palatsi, Ranskan senaatti ja UNESCO.

Abelélla on kauniit, vanhat kellarit ja pitkäaikaisia sopimuksia viljelijöiden kanssa pääasiassa Montagne de Reimsin ja Côtes des Blancs’in alueilla. Taloon on kertynyt ajan myötä merkittävää osaamista, ja koko samppanjamenetelmää on kehitetty osaltaan myös Abelén kellareissa.

Samppanjat tuotetaan terästankeissa, ja ne kaikki käyvät malolaktisen käymisen. Kellarimestarina on Etienne Eteneau, ja talon tyyli on täyteläisen hedelmäinen, runsasmakuinen ja pitkä.

Vuonna 1985 Abelé siirtyi espanjalaisen Freixenet’n omistukseen, joka suurena kuohuviinivalmistajana halusi itselleen ikkunan myös Champagneen. Vuonna 2019 Nicolas Feuillatte osti talon, joka pysyy edelleen omana yhtiönään erityiskohteinaan ravintolat, hotellit ja viinibaarit.

Tutustu tuottajan historiaan lisää täältä.

Luottosamppanja gastronomiaan

Abelé 1757 Champagne Brut Rosé

Abelé 1757 Brut Rosén sekoitusta hallitsevat tummat rypäleet 40 % Pinot Noir ja 30 % Meunier. Kaunis lohenpunainen väri on syntynyt lisäämällä sekoitukseen punaviiniä. Hämmästyttävintä tässä viinissä on eleganssin ja runsaan, pitkän maun yhdistelmä.

Aivan jokaisen rosésamppanjan kera ei myöskään kannata tarjota lämmintä suklaafondantia vadelmakastikkeen kera, mutta Abelé 1757 Rosé on siihen täydellinen.

Ihanteellinen aperitiivi on luonnollisesti myös romanttisten hetkien itseoikeutettu malja. Se on erinomainen valinta gastronomiaan mausteisten ruokalajien seuraksi ja yllättäväksi valinnaksi punaisten hedelmien tai marjojen hallitsemiin jälkiruokiin.

Kuiva samppanja on raikkaan hapokas, tyylikkään marjainen, kevyesti paahtunut, kypsän herukkainen ja tasapainoinen. Abelé Roséta kypsytetään vähintään kolme vuotta, ja sen tarjoilulämpötilaksi 9-12 °C on hyvä valinta.

Tutustu tarkemmin Abelé 1757 Champagne Brut Roséhen tästä.

Tasokas seurusteluviini

Abelé 1757 Champagne Brut

Abelé 1757 Brut on tämän samppanjatalon vakiosamppanja, jonka sekoitus on varsin klassinen, mutta Chardonnay-vetoinen 40 % osuudella. Pinot Noir 35 % ja Meunier antavat sekoitukselle ryhtiä. Mukana on 15 % varastoviinejä. Kypsytys on klassisen pitkä, vähintään 3 vuotta Abelén vuosisataisissa kellareissa Reimsissä. Tarjoile hyvin viilennettynä 9-12 °C. Matalampi lämpötila estää tuoksua aukeamasta täyteen loistoonsa.

Tyylikäs aperitiivi on maittava maljaviini ja tietenkin hyvin tasokas seurusteluviini. Se on lisäksi hyvää seuraa pikkusuolaisille. Mehevä hapokkuus tekee siitä myös hyvän osteri- ja äyriäisviinin.

Rutikuiva samppanja on raikkaan hapokas, sitruksinen, tyylikkään hedelmäinen, tasapainoinen ja pitkä. Pitkä kypsytys antaa sen makuun vielä herkullista kermaisuutta.

Tutustu Abelé 1757 Champagne Brutiin tarkemmin tästä.

Pitkään kypsytetty ja monimuotoinen

Abelé 1757 Champagne Blanc de Blancs

Abelé 1757 Brut Blanc de Blancs on nimensä mukaisesti valkoisista Chardonnay-rypäleistä valmistettu samppanja. Rypäleet tulevat kuitenkin eri palstoilta Côte des Blancs’in alueelta, joka antaa samppanjalle tarvittavan rakenteen ja monimuotoisuuden.

Abelé Blanc de Blancs kypsyy vanhoissa kellareissa vähintään kolmen vuoden ajan, joka antaa sekoitukselle miellyttävän kermaisuuden. Tarjoilulämpötilaksi 9-12 °C on hyvä valinta.

Täydellinen aperitiivi sopii mainiosti merellisten herkkujen kanssa nautittavaksi, ja aivan erityisesti se sopii ostereiden seuraan. Myös pehmeä tai keskikova vuohenjuusto on tämän samppanjan kera nautittuna upea elämys.

Maku on kuiva, ryhdikkään hapokas, kypsän sitruksinen, greippinen, kermainen, pitkä ja tasapainoinen.

Tutustu tarkemmin Abelé 1757 Brut Blanc de Blancsiin tästä.

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille.