Viini+Ruoka

Äyriäispasta

kermainen äyriäispasta

Ravuissa on paljon umamia. Se maistuu pienenä makeutena annoksissa, vaikka sitä harvemmin huomaakaan maussa. Makeuden vastapainoksi sopivat erinomaisesti raikkaat ja hapokkaat valkoviinit.

Äyriäispastoissa usein käytetään rasvaa, joko kerman tai öljyn muodossa. Sen ansiosta annoksille sopivat hapokkaat viinit, joissa voi olla enemmänkin täyteläisyyttä tai aromikkuutta. Alsacen valkoviinit ovat yleensä tyyliltään vähän täyteläisempiä ja runsaampia, kuin naapurimaa Saksan valkoviinit.

Wolfberger Riesling Signature Ranskan Alsacen alueelta on tähän käyttötarkoitukseen erittäin sopiva viini. Toinen hyvä vaihtoehto tulee Katalonian Penedèsin viinalueelta. Parés Baltàn biodynaamisilta viinitarhoilta tuleva luomusertifioitu Cosmic on viini, jossa päälajikkeena on paikallinen Xarel.lo. Se sama joka sattuu myös olemaan yksi Cava-kuohuviinin alkuperäislajikkeista. Lisäksi viinissä on Sauvignon Blanc -lajiketta, mikä antaa sille raikkautta. Näiden yhdistelmänä saadaan voimakkaan aromaattinen kuiva valkoviini, jossa on raikas mineraalisen suolainen jälkimaku.

Jaa
Tervetuloa Norex Selected Brandsin sivustolle Sivusto on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille. OLETKO TÄYSI-IKÄINEN